Sep 15, 2016

Cara Saya Rawat Resdung dengan Shaklee

Assalamualaikum !

Masa Nisa menulis, umi sibuk kat dapur buat rendang, abah duk baca buku kat sofa, adik-adik pergi kedai gi beli askrim. Malam hari pun nak makan aiskrim, Layankan aje perangai budak-budak ni. Okay panjang pulak bebel. Nisa  nak share cara Nisa hilangkan resdung yang dah lama menghantui diri ini.

Kalau korang nak tahu, tanda-tanda Nisa resdung sama je macam orang-orang lain yang ada masalah resdung:

- Hidung berair. Bukan hingus tapi dia berair. Kita tahu hidung ni macam ada hingus tapi kita tak boleh nak sedut, memang takkan naik balik. Dia akan meleleh sendirinya kekadang. Eueeeewww.

- Hidung sentiasa tersumbat. Ni selalu jadi waktu pagi & malam. Lagi seksa bila sekali 2 lubang hidung ni tersumbat. Gigih la seorang Nisa bernafas ikut mulut

- Gatal mata. Haa yang ni memang boleh bikin marah. Seriously lepas makan benda yang sepatutnya  tak boleh makan, seafood contohnya kan. nasi tak habis sepinggan lagi tapi mata dah start gatal. Gatal yang memang takde maknanya Nisa nak tahan. Baik garu. Kasi puas garu, sakit kita pikir kemudian

- Bersin pagi-pagi. Yang ni 1 lagi masalah. Asal bangun pagi, sudah mandi je confirm bersin. Kalau jenis bersin tak menyembur kat orang takpe. Ni bersin yang menyembur, memang confirm basah tapak tangan yang menutup mulut masa bersin tu

- Masalah jerawat teruk. Macam sekarang pun naik jerawat orang kata jerawat manis gitu. Kalau jerawat sebab resdung sangat lain tau. Memang jerawat yang naik tu akan buat muka sakit.


Masalah resdung macamni macam biasa je ada kan. Lagi-lagi Nisa boleh cakap almost semua orang ada. Bezanya terok dan tak. Tapi nak ke sampai terok baru nak rawat. Nisa pun sebenarnya awal-awal sejujurnya tak kisah pun pasal resdung ni. Sangat Nisa tak kisah. Bertahan je selagi mampu segala gatal segala sakit sebab resdung.

Sampai la 1 masa Nisa amek supplement untuk masalah anemia Nisa. Masa tu bukan anemia je baik, resdung pun hilang ! Macam korang tahu Nisa memang pengguna tegar Shaklee. Kenapa Nisa suka sangat dengan SHAKLEE ni ? Sebab dia MULTIPURPOSE ! Macam Nisa bagi contoh tadi, nak rawat anemia tapi dengan resdung boleh hilang.


Kalau korang nak tahu, Resdung ni cara yang paling baik rawat dengan HERBA. Herba sangat mujarab bukan takat mengurangkan tapi menghilangkan Resdung. Shaklee ada ke herba herba ni ? Herba yang paling bagus paling top selling yang Nisa selalu jual ialah ALFALFA COMPLEX. Nisa boleh cakap antara supplement yang wajib untuk perempuan. Sebab apa pulak si Nisa ni nak wajibkan segala ? HAHA. Meh nisa nak listkan :

- Rawat keputihan. Ehem. Perempuan mana yang tak ada keputihan tu ?

- Milk booster. Susu sampai memancut. 5 minit pam dah boleh dapat 4oz ! Murah rezeki anak-anak

- Merapatkan. Alfalfa ni dikenali juga sebagai Kacip Fatimah Moden.Haa paham paham la kenapa nisa cakap dia merapatkan. Memang wajib ambil untuk ibu dalam Pantang

- Merawat kentut vagina. Bila Miss V longgar, senang sangat nak terjadi kentut vagina ni, alfalfa berfungsi untuk buang angin + mengetatkan yang longgar

Haa panjang sangat dah nisa cerita, meh tengok apa wajib ada untuk rawat resdung ?


SET RESDUNG SHAKLEE









1. ALFALFA COMPLEX 
Yang ni Nisa dah terangkan panjang lebar tadi. Ringkasnya, ALFALFA kaya dengan chlorophyll. Antara element wajib ada untuk rawat alahan / resdung / eczema

2.B COMPLEX 
B complex boleh mengawal rasa sakit ketika diserang resdung. Kalau nak tahu,B complex ni anti-stress. Boleh kawal sekaligus dari jerawat-jerawat batu

3. VITAMIN C SUSTAINED RELEASE
Vitamin C yang paling famous ni mesti la korang tahu kan sangat power untuk boost imune. Sebab tu kalau korang yang selalu demam, selsema hidung berair ni, vitamin C ni sangat membantu  untuk kurangkan gejala macam tu 

……………………………………

Nisa tahu korang ada soalan kan? Meh nak jawab.

Q. Set resdung ni kalau berhenti datang balik ke ? 

A. InshaAllah tak datang. Tapi make sure antibody korang dah betul-betul kuat. 

Q. Berapa lama boleh tahan set resdung ni?

A. Sangat lama.haha. okay macamni pecahan dia : 
ALFALFA : 2-3 bulan
B COMPLEX : 4 bulan
VITAMIN C : 6 bulan

Jimat ke jimat sangat ? Decide cepat ! Heee

.………………………………………

Okay, dah baca pengalaman Nisa, dengan testimoni yang nisa tempelkan bersama tu kan, ada pape soalan nak tanya, nak order SET RESDUNG SHAKLEE, boleh whatsapp Nisa ye untuk order - 0136448528 

Nisa sentiasa akan bagi something special untuk awak yang beli dengan Nisa. Cara makan yang betul pun nisa akan guide. No worries :)

Inquiries,
NISA
INSTAGRAM @shakleekita
013-6448528

*Sis laju-laju nak settlekan order ni* 


Your Beauty & Health Consultant,
013-644 8528

No comments:

/> />