Sep 29, 2016

Tips Cerahkan Kulit Kusam

MASALAH KULIT KUSAM ?

Korang tahu tak sebenarnya mudah sangat nak rawat kulit kusam ni. Pengalaman Nisa sendiri kulit kusam sangat, dengan kelabu asap lagi. Dah la muka memang dah sedih je tengok
Untuk masalah kulit kusam, nisa galakkan penugambilan Vitamin C. Kenapa pentingnya Vitamin C ni?

Vitamin C macam semua tahu berkesan untuk cerahkan kulit. Yang kelabu asap tu inshaAllah cepat cerah semula. Yang muka burn pun jangan tunggu elok sendiri tanpa buat apa-apa. Sebab kalau korang perasan, tak semua org yang muka burn, berbelang disebalik tudung tu boleh sekata balik tona kulit dia tau. Kenapa ? Salah 1 sebab dalam badan dia kurang Vitamin C

Vitamin C ni kalau nak tahu, TAK BOLEH dihasilkan oleh badan kita. Nak taknak kena makan makanan yang ada sumber Vitamin C. Contoh mudah yang kanak-kanak ribena pun tahu, buah oren ada Vitamin C. Banyak mana pulak nak makan untuk lengkapkan keperluan badan ?
Makan la 500mg-1000mg sehari.

Takyah pening kepala nak beli oren pun mahal sekarang ni kan. Nisa senang je, makan supplement Vitamin C. Senang kan bunyi dia ?

Tapi jangan makan sebarang brand. Tak semua brand dari bahan natural. Kita nak makanan yang datang dari sumber yang natural, bebas bahan kimia. Jangan korang main makan tak tahu hala semata-mata nak cepat cantik. Pastu badan merana. Pastu sakit buah pinggang etc etc

Nisa yakin ramai dah tahu yang supplement natural terkenal dengan kehijauan dia ialah SHAKLEE. Sebab tu kadang-kadang take time untuk nampak kesan. Sabar untuk dapatkan kesan. Sekali dah nampak kesan memang terbaik nisa boleh cakap! Makan untuk kulit kusam, sekali jerawat pun jarang tumbuh, demam selsema pun jarang datang, rambut & kuku makin kuat !

Yang bestnyee sebiji Vitamin C shaklee bersamaaan dengan 7 biji oren. 7 biji okayy. Mampu tak nak makan 7 biji oren sehari ? Mati la nak. Nak makan 7 ulas pun nangis apa lagi nak makan 7 biji
Sekarang Kita mudahkan apa yg susah, makan aje sebiji Shaklee Vitamin C = 500gm = 7 biji oren
Ada lagi yang best ni, teruskan baca.

Vitamin C shaklee ni bersifat SUSTAINED RELEASE. Bermakna ia akan lepaskan 100mg setiap sejam, untuk pastikan badan kita sentiasa ada Vitamin C. Bermakna sebiji Vitamin C ni tahan 5 jam dalam badan

Penting sangat sifat SUSTAINED RELEASE ni sebenarnya. Untuk pastikan badan kita dapat serap SEMUA kebaikan dalam sebiji Vitamin C. Sebab tu kalau makan, brand lain yg 1000mg pun lambat nampak kesan kadang-kadang tak berkesan pun sebab apa ? Sebab badan kita boleh serap cuma 200mg Vitamin C dalam 1 masa . Rugi tak ? Rugi kan makan 1000mg tapi yang boleh diserap 20% je
Okay boleh p nangis sekarang. Lepasni pilih brand yang betul ye ?

Paling bagus kalau makan 500mg x 2, atau 250mg x 4. Yang penting bukan sekali gus 1000mg ye !



Yang last ni testi Nisa sendiri :)





Nak order 1-2-3 botol Vitamin C ? 
Nisa 013-644 8528
Your Beauty & Health Consultant

Instagram : @shakleekita
Facebook: Nisa Fuzi

2 comments:

Siti Aliah Abdul Latif said...

1 Botol RM berapa Nisa?

Nisa Fuzi said...

Aliah, whatsapp Nisa 013-644 8528

/> />