Nov 19, 2016

Cara Mudah Mantain Kesihatan Badan

Hye. Mesti ramai yang tak pernah fikir pun lagi nak jaga kesihatan badan especially anak muda remaja yang tak pernah jatuh sakit. Untuk yang tak makan supplement, tapi tiap hari diet tak sihat. Especially untuk anak muda macam kita-kita meh nak pesan.

Untuk mantain overall health, kena jaga dari sekarang ye tak? Lagi-lagi kalau family memang ada history kencing manis / darah tinggi / jantung etc etc. Awak jangan ingat awak nampak sihat, lepas tu boleh sambil lewa je tiap hari makan ikut sedap tambah fast food berkoyan, supplements tak pernah nak makan.

Nisa sendiri pun bila kesihatan dah makin baik tak pernah fikir nak stop supplements. Sebabnya Nisa memang tahu daily food yang nisa makan, nutriennya sangat sedikit (nutrien hilang masa proses memasak). Kesian kat badanku ini.

Okay so supplement apa yang penting untuk kita pastikan badan cukup kuat & power sehingga ke hari tua ? (InshaAllah)

Nisa namakan set ni, SET GORGEOUS. Sebab selain menjaga kesihatan jantung & hati, kulit pun sekali dapat tempias gebu.

ESP + VITALEA + GLA + VITAMIN C



1) ESP - Yang paling famous ni semua dah tahu kaya dengan sumber protein yang memang sangat diperlukan badan kita. Kurang protein akan buatkan pembentukan cell baru dalam badan perlahan, paling teruk boleh buatkan denyutan jantung awak sangat perlahan jugak

2) VITALEA - Multivitamin. Mengandungi 28 vitamin penting & mineral yang diperlukan oleh seorang yang bergelar dewasa. Senang ceritanya vitalea ni melengkapkan segala kelompongan nutrien yang awak tak makan setiap hari

3) GLA COMPLEX - Balancekan hormone. Well perempuan dan hormone yang tak stable tu macam benda normal kan ? Tapi kalau awak dah selalu kena PMS, tu bukan biasa. Kat sini pentingnya GLA. Kalau yang biasa makan EPO, GLA ni fungsi sama macam EPO, tapi of course GLA lagi power

4) VITAMIN C - Badan kita bukan macam haiwan yang boleh hasilkan Vitamin C sendiri. So wajiblah kita kena makan Vitamin C setiap hari. Nisa memang pilih supplement je sebab sebiji Vitamin C Shaklee ni bersamaan dengan 7 setengah biji oren. Power kan ?

Yang baca sampai habis memang terbukti korang kategori orang yang sangat sayangkan badan dan nikmat kesihatan :)

Nak order boleh whatsapp Nisa kat sini : 013-644 8528

Your Beauty & Health Consultant,
Nisa Fuzi

Instagram : @vitaminorganik
Facebook : Nisa Fuzi

Nov 13, 2016

TOP 6 KEBAIKAN ESP SHAKLEE

Assalamualaikum !

First thing first Nisa nak cakap yang friend dengan Nisa kat Facebook, akan selalu nampak nisa share kebaikan ESP kan ? Nisa memang suka sangat-sangat dengan ESP ni sampai rasa nak wajibkan semua orang cuba and consume ESP Shaklee. HAHA 

ESP ni merupakan minuman multipurpose. Nisa suka panggil multitasking. Haaa dah kenapa macam manusia pulak dah bunyi ESP ni. Kenapa Nisa cakap dia multitasking ?


Shaker biru ni Shaker limited edition. Siapa yang sempat grab hari tu memang power.


KEBAIKAN ESP SHAKLEE


1) Kecantikan kulit - ESP membantu untuk perbaharui sel kulit yang rosak, membina kollagen, mencerah dan menggebukan kulit




ESP membantu untuk mengecilkan pori di wajah




ESP memudarkan jeragat


3 minggu sahaja pengambilan ESP + VITAMIN C dah berjaya mendapatkan kulit cerah dengan jayanya !



2) Membekalkan tenaga - ESP membantu as energy booster, sesuai untuk semua yang bekerja, student dan tak lupa suri rumah yang perlukan tenaga ekstra untuk menguruskan rumah.




3) Slimming - ESP merupakan instant protein yang 'cholestrol-free', rendah lemak dan paling penting kaya dengan vitamin








4) Kenyang lebih lama - ESP membantu untuk buat kita rasa kenyang lebih lama sambil mengawal selera makan. Untuk mereka yang nak kurus penting untuk minum ESP





5) Banyakkan susu badan - Untuk ibu yang direct breastfeeding ESP sangat membantu untuk meriahkan susu badan + memekatkan susu. Jadinya anak cepat kenyang dan takkan bangun malam terlalu kerap untuk menyusu.



6) Awet muda - Pengambilan secara konsisten akan buat kulit tampak muda disebabkan protein berfungsi untuk memperbaharui sel kulit, menguatkan kuku, rambut dan sekaligus memlihara organ dalaman kita



PERLU KE KITA AMALKAN PROTEIN ?

Yes sangat perlu dan sangat penting. Protein ni asas kepada badan kita. Bila badan kurang protein, pembentukan sel tak kan sempurna, Tissue badan rosak, seterusnya organ badan pun akan affected.

Contoh mudah, Protein ni seperti batu-batu yang diperlukan untuk membina sebuah rumah. Kalau kukuh batu-batanya, maka kukuhlah rumah yang dibina tak kira terkena banjir sekalipun masih kukuh. Cuba bayangkan kalau batu-batu yang digunakan tadi retak dan sangat fragile, apa akan jadi rumah yang dibina tadi ? Takkan ke collapse ?


Macam tu jugak dengan protein. Bila badan dapat protein yang cukup, makanya terjagalah setiap organ yang ada dalam badan kita. Bila semua organ berfungsi baik, risiko terknena kanser pun sangat rendah ! 


PENGALAMAN NISA CONSUME ESP 

Nisa consume ESP focus untuk kulit mulanya. Memang terasa sangat perubahan kat kulit ni sampaikan setiap pagi bangun akan tengok muka kat cermin dulu. Kulit terasa lembap, Parut jerawat makin pudar hari ke hari. Kulit makin cerah dan paling best Nisa suka rasa betapa pejalnya kulit ni. 

Berminat nak order ESP boleh terus  whatsapp Nisa, sebab Nisa akan bagi something special untuk setiap pembelian :)


RESEPI ESP

Kalau nak tahu ESP ni sangat special sebabnya kita boleh buat macam-macam resepi dengan ESP. Yang paling common campurkan ESP dengan milo. 

Tapi bukan caffein ye. jangan pernah cuba-cuba campurkan ESP dengan kopi atau nescafe. Ni nis share sikit resepi ESP yang paling mudah dan marvelous. 

ESP + MARIGOLD PEEL FRESH


ESP + ANY FLAVOURED DRINK
ESP + FRESH MILK. Memang rasa pekat berkrim sangat. Kalau campur dengan Fresh milk dah tak perlu tambah air kosong ye.

Bila rajin boleh cuba ESP buat smoothies. Memang marvelous sangat. Campurkan dengan local fruit macam mangga atau betik.



Untuk ibu yang menyusukan, Boleh campur ESP + BADAM + KURMA untuk memeriahkan lagi susu badan 


ESP ni boleh dicampur dengan ais untuk rasa sedap yang lebih dramatik gitu. Untuk ibu yang berpantang jangan gatal tambah ais dalam ESP ye.  Minum suam tanpa ais pun sedap. Sebab Nisa sendiri tak pernah minum dengan ais. Memang berpantang ais dari dulu.


Okay macam mana nak dapatkan ESP ni ?

CARA ORDER: 


1. ONLINE ORDER





2. Hubungi Nisa di +6013-644 8528 untuk dapatkan SPECIAL PRICE beserta consultation berkaitan produk secara percuma.



Your Beauty & Health Consultant,
Whatsapp/Call : +6013-644 8528

Email : nisafuzi@gmail.com

Facebook: Nisa Fuzi
/> />