Nov 19, 2016

Cara Mudah Mantain Kesihatan Badan

Hye. Mesti ramai yang tak pernah fikir pun lagi nak jaga kesihatan badan especially anak muda remaja yang tak pernah jatuh sakit. Untuk yang tak makan supplement, tapi tiap hari diet tak sihat. Especially untuk anak muda macam kita-kita meh nak pesan.

Untuk mantain overall health, kena jaga dari sekarang ye tak? Lagi-lagi kalau family memang ada history kencing manis / darah tinggi / jantung etc etc. Awak jangan ingat awak nampak sihat, lepas tu boleh sambil lewa je tiap hari makan ikut sedap tambah fast food berkoyan, supplements tak pernah nak makan.

Nisa sendiri pun bila kesihatan dah makin baik tak pernah fikir nak stop supplements. Sebabnya Nisa memang tahu daily food yang nisa makan, nutriennya sangat sedikit (nutrien hilang masa proses memasak). Kesian kat badanku ini.

Okay so supplement apa yang penting untuk kita pastikan badan cukup kuat & power sehingga ke hari tua ? (InshaAllah)

Nisa namakan set ni, SET GORGEOUS. Sebab selain menjaga kesihatan jantung & hati, kulit pun sekali dapat tempias gebu.

ESP + VITALEA + GLA + VITAMIN C



1) ESP - Yang paling famous ni semua dah tahu kaya dengan sumber protein yang memang sangat diperlukan badan kita. Kurang protein akan buatkan pembentukan cell baru dalam badan perlahan, paling teruk boleh buatkan denyutan jantung awak sangat perlahan jugak

2) VITALEA - Multivitamin. Mengandungi 28 vitamin penting & mineral yang diperlukan oleh seorang yang bergelar dewasa. Senang ceritanya vitalea ni melengkapkan segala kelompongan nutrien yang awak tak makan setiap hari

3) GLA COMPLEX - Balancekan hormone. Well perempuan dan hormone yang tak stable tu macam benda normal kan ? Tapi kalau awak dah selalu kena PMS, tu bukan biasa. Kat sini pentingnya GLA. Kalau yang biasa makan EPO, GLA ni fungsi sama macam EPO, tapi of course GLA lagi power

4) VITAMIN C - Badan kita bukan macam haiwan yang boleh hasilkan Vitamin C sendiri. So wajiblah kita kena makan Vitamin C setiap hari. Nisa memang pilih supplement je sebab sebiji Vitamin C Shaklee ni bersamaan dengan 7 setengah biji oren. Power kan ?

Yang baca sampai habis memang terbukti korang kategori orang yang sangat sayangkan badan dan nikmat kesihatan :)

Nak order boleh whatsapp Nisa kat sini : 013-644 8528

Your Beauty & Health Consultant,
Nisa Fuzi

Instagram : @vitaminorganik
Facebook : Nisa Fuzi

No comments:

/> />