Feb 23, 2011

siyes ni seronok..!

ini seronok. siyes seronok. masa yang dinanti slame 8 minggu dalam sem 2 ni. akhirnya muncul keajaiban..! wow. siapekah gerangan org yang berani bersuara & menghentikan penderitaan kami selame ni..???

ok2.. straight to the point. ni cerita cikgu MGT kitorang. lecturer la dalam erti kate yg sebena2nye kan.

actually da lame nak cite pasal ckgu ni, tapi tu la. busy yg melampau sampai xde mase nak on9, nak cocok brdband, nak bukak blog. siyes xde masa..! tp3, ade mase tangok movie. siap boleh khatam 2 3 movie sehari.. teeet. haha.

cikgu ni xtau la nape kan, tp senang cite, x brape nak btol. bukan 1 wyar ptus, tp beribu..!

semalam kitorang dpt luahkan ape yg kitorg rase slame 8 mggu die mengajar ni. bukan kt die la, tp kat ktue ckgu ni. memang sume org bantai habis habisan la kan. siap buat karangan lagi. first time semangat nak wt esei..! haha.

antare isi kandungannye . hehe.
-die slalu masuk class lambat. sampai setengah jam lambat.
-die aja memang siyes langsung x paham. yang ade dalam silibus xnak ajar, yang xde yg spatutnye x yah blajar semangat pulak mengajar.
-konon la die pandai wat lawak. semua org gelak. die x seda org gelak KAT die. bukan gelak BERSAME die.
-die suke lebihkan budak laki. mengajar budak laki je. tapi bile tanye soalan sume kat prmpn..
-yang lagi x leh bla, org tnye lain, die jawb lain. memang lari tjok.
contoh mcm bile tanye, esok ade class ke.? sptutnye jwpan mesti la same ade yes or no. ni die cakap, saye ade meeting. ok fine, tanye lagi skali, ade class ke x..? lg skali die jawab bnde yang same.. ape ni..???
-kalau time lecture, bile da da penat membebel, konon bagi input kt kitorg, padahal zero pasal MGT, die bg la rehat jap 5 minit. yang kitorg ni baru nak longgar kan segale urat2 yang longgar, die da stat berckap balik. konon ng info, padahal dah ulang beribu kali.
-yang paling menyampah, bile tanye soalan , siyes die memang x menjawab lgsg.
-lagi klaka bile time nak balik. die da ckap, ok boleh balik, kitorg baru nak bangun, pstu die bebel lg, ok la x pela , kitorg duk balik. bile die da benti cakap, ktorg pun bangun la balik, pstu die smbung bebel lagi..!! masuk kali ke 3, memang x la kan nak tunggu, kitorg cabut je, sume wat donno, wt muke toye je blah. hahaha.

las perenggan :
saye x snggup nak hadapi semua ni lagi. saya x nak repeat paper. saya x nak jumpe cikgu tu lagi. hahaha. siyes..!


ok cukup. janji x kutok die lagi :)



minggu depan, insya allah, kitorg dpat lecturer baru :)

2 comments:

Nado Zolkafli said...

Yehaaa! kesian korang. Baguslah korang dapat lecturer baru. Good job :)

cik puan muda akma daty :p said...

part konon dia pandai buat lawak dgn rehat 5minit tu sebijik mcm lecturer MGT ma..yok sendiri je dia mengajar. -.-" semua lecturer MGT mcm ni ke haa? HAHAHAHHA!

/> />