Mar 26, 2017

REVIEW: SOLUTION LENS BAUSCH + LOMB - TERBAIK DAN MURAH

SOLUTION LENS TERBAIK & MURAH

Hye assalamualaikum ! Nisa baru topup stock barang peribadi hari ni. Haha kemain peribadi kann. Salah 1 benda ialah Solution Lens ni. Sebelum ni Nisa memang kerap jugak la tukar-tukar brand. Tak pernah stick dengan 1. Yelaaa air je kotttttt (bak kata orang yang tak pakai contact lens)

Kalau korang nak tahu, Nisa memang dah lama bersahabat baik dengan contact lens ni tau. Dari zaman sekolah. Jadinya tahun 2017 ni dah masuk tahun ke-10 nisa bercontact lens. Hmmm lama tu. Baru sedar.

Nisa memang rabun. Pakai yang colourless je pun ni haa.

Back to solution lens tadi, to be honest Nisa memang mencari yang murah. Nisa pernah try brand xx harga murah tapi dia buat contact lens nisa rasa tak best. Tak sedap dipakai lepas direndam. You feel me ?

Next purchase cuba beli brand bausch & lomb untuk sensitive eyes ni. Memang serious dah try yang ni Nisa tak tukar dah sampai hari ni.

Normally, Bila pakai lens tu kan kita boleh rasa dia dah expired betul tak?
Satgi mula rasa macam contact lens tu dah mula rasa keras, tak lembut macam biasa. Haaa tu memang tanda dah expired laa tuu.

Tapi dengan solution lens yang ni, nisa kena mark calendar bila nisa tukar lens baru setiap bulan sebabnya pakai lens 3 bulan pun lembut je manjang. Tak rasa langsung bila lens nak expired

Selalu kena macam pakai lens terbalik tak? Yang masa memula nak pakai terbalik tu normal (untuk yang colourless). Tapi bila dah pakai 2 3 jam tetiba rasa sakit dalam mata macam pakai lens terbalik tu dah kenapa?

Yang ni serious nisa tak faham. Memang stress gila. Kita ni dah la tak bawak solution tu kemana-mana. Jadinya bila jadi kes macamni, tak kira di mana berada pun terpaksa kena cabut lens lepastu bilas dengan air kat sinki. Pastu pakai balik. Seksa wey. Serioussss.
Untuk seminit pertama akan rasa kesat sangat lens tu dalam mata

Tapi since Nisa tukar solution yang ni, (brand lens masih yang sama) seriously dah lama sangat tak kena disaster macamtu.

Mata pun tak pernah kena infection. Dulu masa sekolah zaman berlemuih tu selalu jugak mata ni merah macam org sakit mata tuu disebabkan contact lens ni. Sampai cikgu halau balik sebab mata dah merah yang amat. Tapi nisa boleh cakap dengan slumber 'merah ni tak sakit pun' 

Nisa survey kat Watson tadi, dalam banyak-banyak jenis solution untuk lens, dan untuk size sebesar ni, yang ni paling murah.


PRO:
1. Lens sentiasa lembut dan tak pernah mengecut
2. Very Clean sebab boleh nampak once kita rendam lens, habuk-habuk semua akan terapung dan lens sangat bersih. 
3. Free from eye infection
4. Sangat affordable
5. Caps baru yang sangat senang untuk tutup dan buka

CONS:
HMMMMMMMMMMMM. I don't have one. HAHA. Kalau ada in future Nisa akan update okay?

Box Packaging

Old Packaging. Nisa sangat tak suka penutup dia. Susah sangat nak bukak dan tutup

New Caps. Yeayyy ! Penutup yang sangat mesra alam. Macam tahu-tahu je

BRAND : BAUSCH + LOMB - Gentle Sensitive Eyes
HARGA : RM 12.90 sahaja. Bukan untuk 1 botol okay.
RM 12.90 untuk 2 botol
SIZE: 355ml


Harapnya tak naik la harga ye? Kita nak pakai awak lama ni ❤

*This is not a paid review*


Sekian review ikhlas dari saya,

Nisa fuzi


Pergi cari kat farmasi sana. Iolss tak jual.

REVIEW CAROTOMAX - TIPS UNTUK KURANGKAN RABUN MATA

Hye Assalamualaikum !

Nisa dulu start power rabun dengan 50 je tau. Tapi disebabkan nisa memang seorang pemakai contact lens yang tegar sejak 9 tahun lepas, hasilnya power mata nisa sekarang dah cecah 375.

Salah 1 sebab power naik memang pasal contact lens. Lagi- lagi yang pakai lebih dari 8 jam ni ha. Lepastu buat macam tak bersalah. Kesian kat mata yang kerja keras setiap hari 

Lepas nisa ada kesedaran nak jaga mata ni (punya la lambat nak sedar), Nisa try makan Carotomax. Sebenarnya nisa makan Carotomax ni kan TAK berharap langsung rabun mata berkurang. Nisa cuma berharap POWER TAK NAIK lagi. Itu sahaja. Sebab senang Nisa nak beli contact lens. Takkan setiap kali nak beli nak check power mata ye dok? Mesin dia tu pun bukan accurate mana. Kena pegi check yang kat dalam bilik kecik dia tu baru dapat result accurate. Yang rabun je  akan faham apa itu bilik kecik. hihi

Berbalik kat power mata tadi, nisa memang langsung tak harapkan power turun whatsoever. Sebab nisa sendiri tahu apa yang nisa makan setiap hari tak ada sangat pun makan carrot / sayur yang baik untuk mata.

Nak jadi ceritanya, Nisa TERbeli Carotomax, supplement untuk mata. Dah lama  sebenarny simpan buat pekasam. Sampai 1 hari tu, Nisa rasa perlukan supplement sebab kulit agak dry, terus Nisa makan je Carotomax ni. Dia actually sumber Vitamin A which is bagus jugak untuk kulit. Serioulsy ni je sebab yang Nisa rasa nak makan memula.

Ni la rupa si kecik molek Carotomax

Kurang dari sebulan Nisa makan Carotomax ni, tetiba 1 malam ni Nisa rasa semacam!

Sejujurnya Nisa memang perlukan spek bila nak mengaji. Kalau tak pakai spek, nisa memang akan angkat quran betul-betul dekat dengan muka

Tapi semalam mashaAllah macam tak percaya nisa boleh nampak terang je setiap ayat tanpa perlu dekatkan quran dengan muka. Rasa magic sangat! Terus lari focus kejap dari nak mengaji sebab excited. HAHA




Bukan nampak terang 1 dunia terus. Cuma Nisa boleh feel yang power mata dah turun !

Dapat mengaji tanpa spek pun dah rasa bersyukur sangat. 1 nikmat baru yang Allah bagi.
Ni yang nak rajin-rajin makan Carotomax ni. Mana tahu lepasni tak payah pakai spek dah. Aminn ! Aminn !

Ni hasil Nisa dapat makan Carotomax less than a month. Tak habis sebotol pun lagi tauu. InshaAllah akan konsisten sebab tetiba ada kesedaran nak jaga mata selain sibuk nak jaga penampilan dan kulit gebu gebas.


Nisa selitkan sikit testimoni customer lain








Ada yang nak ikhtiar kurangkan rabun mata dengan Carotomax ? Boleh whatsapp Nisa untuk pertanyaan lanjut atau boleh beli online terus kat SINI

Ikhlas dari hati saya,

Nisa Fuzi
0136448528



/> />