Mar 26, 2017

REVIEW: SOLUTION LENS BAUSCH + LOMB - TERBAIK DAN MURAH

SOLUTION LENS TERBAIK & MURAH

Hye assalamualaikum ! Nisa baru topup stock barang peribadi hari ni. Haha kemain peribadi kann. Salah 1 benda ialah Solution Lens ni. Sebelum ni Nisa memang kerap jugak la tukar-tukar brand. Tak pernah stick dengan 1. Yelaaa air je kotttttt (bak kata orang yang tak pakai contact lens)

Kalau korang nak tahu, Nisa memang dah lama bersahabat baik dengan contact lens ni tau. Dari zaman sekolah. Jadinya tahun 2017 ni dah masuk tahun ke-10 nisa bercontact lens. Hmmm lama tu. Baru sedar.

Nisa memang rabun. Pakai yang colourless je pun ni haa.

Back to solution lens tadi, to be honest Nisa memang mencari yang murah. Nisa pernah try brand xx harga murah tapi dia buat contact lens nisa rasa tak best. Tak sedap dipakai lepas direndam. You feel me ?

Next purchase cuba beli brand bausch & lomb untuk sensitive eyes ni. Memang serious dah try yang ni Nisa tak tukar dah sampai hari ni.

Normally, Bila pakai lens tu kan kita boleh rasa dia dah expired betul tak?
Satgi mula rasa macam contact lens tu dah mula rasa keras, tak lembut macam biasa. Haaa tu memang tanda dah expired laa tuu.

Tapi dengan solution lens yang ni, nisa kena mark calendar bila nisa tukar lens baru setiap bulan sebabnya pakai lens 3 bulan pun lembut je manjang. Tak rasa langsung bila lens nak expired

Selalu kena macam pakai lens terbalik tak? Yang masa memula nak pakai terbalik tu normal (untuk yang colourless). Tapi bila dah pakai 2 3 jam tetiba rasa sakit dalam mata macam pakai lens terbalik tu dah kenapa?

Yang ni serious nisa tak faham. Memang stress gila. Kita ni dah la tak bawak solution tu kemana-mana. Jadinya bila jadi kes macamni, tak kira di mana berada pun terpaksa kena cabut lens lepastu bilas dengan air kat sinki. Pastu pakai balik. Seksa wey. Serioussss.
Untuk seminit pertama akan rasa kesat sangat lens tu dalam mata

Tapi since Nisa tukar solution yang ni, (brand lens masih yang sama) seriously dah lama sangat tak kena disaster macamtu.

Mata pun tak pernah kena infection. Dulu masa sekolah zaman berlemuih tu selalu jugak mata ni merah macam org sakit mata tuu disebabkan contact lens ni. Sampai cikgu halau balik sebab mata dah merah yang amat. Tapi nisa boleh cakap dengan slumber 'merah ni tak sakit pun' 

Nisa survey kat Watson tadi, dalam banyak-banyak jenis solution untuk lens, dan untuk size sebesar ni, yang ni paling murah.


PRO:
1. Lens sentiasa lembut dan tak pernah mengecut
2. Very Clean sebab boleh nampak once kita rendam lens, habuk-habuk semua akan terapung dan lens sangat bersih. 
3. Free from eye infection
4. Sangat affordable
5. Caps baru yang sangat senang untuk tutup dan buka

CONS:
HMMMMMMMMMMMM. I don't have one. HAHA. Kalau ada in future Nisa akan update okay?

Box Packaging

Old Packaging. Nisa sangat tak suka penutup dia. Susah sangat nak bukak dan tutup

New Caps. Yeayyy ! Penutup yang sangat mesra alam. Macam tahu-tahu je

BRAND : BAUSCH + LOMB - Gentle Sensitive Eyes
HARGA : RM 12.90 sahaja. Bukan untuk 1 botol okay.
RM 12.90 untuk 2 botol
SIZE: 355ml


Harapnya tak naik la harga ye? Kita nak pakai awak lama ni ❤

*This is not a paid review*


Sekian review ikhlas dari saya,

Nisa fuzi


Pergi cari kat farmasi sana. Iolss tak jual.

No comments:

/> />