Jan 25, 2012

KEJADIAN BENAR. BUY 1 FREE 2 !

sangat-sangat jarang kan nak dapat peluang BUY 1 FREE 2. tambah-tambah bab makanan. memang tak boleh tolak !berbaloi-baloi !

actually kitorang order kuewteow gorang basah je. 


nampak tak betape basahnye kuewteow tu. 
sampai titisan terakhir pun memang berasap lagi. tambah dengan kepedasan dia. memang makan dengan penuh syahdu. menangis-nangis makan kuewteow !



dapat extra kuewteow ni. sebab ada lebih. masa tu dia tengah buat 3 kuewteow sekali. kitorang amik yang last. memang rezeki jangan ditolak lah kan.
masa abang tu nak bagi pun. kitorang duk buat malu kambing. konon-konon nak balik.
abang tu panggil , "adik jap la. amik ni. tak kan nak buang "
terus selaju yang boleh pergi patah balik hulur plastik, bukak luas-luas kat abang tu ! tolong letak je .




kuewteow kungfu ni pun dapat sebab abang tu buat lebih. kuah ni dah siap sebelum buat kuewteow basah kittorang tu. sambil-sambil tunggu tu, tengok la abang tu duk masak sambil berangan-angan. 

tetibe dia cakap :
"adik nak tak kuah ni ? lebih ni "

dah la tengah berangan masa tu, dengar tak dengar je abang tu cakap. dengan muka tak bersalah angguk-angguk jela. 
yang kite ni dah blur, redha jelaa.

tempat kejadian uitm arau. kedai nombor 4 kat oren. 

pesanan penaja : tak rugi belajar jauh-jauh. sebab kat sini je boleh dapat makanan murah and sedap !

sekian :)

3 comments:

Edy Fee said...

asal aku tengok kuah dia pkat sgt..kicap ape dia pkai..hehehe

Azie Azman said...

ade udang balik batu kot nisa ;)

mirmashi94 said...

rezeki jangan ditolak :)

/> />