Jan 6, 2013

Vacation Di Genting 2

Bersambung dari entry Vacation di Genting, the next day baru betul-betul jelajah entertainment di Genting. Lepas breakfast je terus masuk theme park, free passes that I got from Nuffnang during Tribal Halloween last year. 

Taknak cakap banyak. Dah tahu cuaca sejuk kemain lagi bantai pakai baju nipis. Lepas tu baru menggelabah cari pashmina nak cover badan. 




First thing first, masuk je theme park, fuyooo orang ramai sangat. Al maklum cuti sekolah tambah dengan cuti Christmas lagi. Kitorang pun macam tak excited sangat nak main semua rides yang ada. Just walking around and taking pictures.



Then my friend bought food for the fish. and he said ' kita kan dah kenyang, apa salahnya bagi ikan ni pulak rasa kenyang macam kita'
And I was like tetiba kau jadi penyanyang, kalau la ikan ni boleh paham mesti dia terharu apa yang kau cakap.










 Memandangkan orang yang terlalu ramai, kitorang cuma main dalam 3 rides je rasanya. The last rides was awesome ! Rejang apa tah namanya. First time Nisa naik benda alah ni. 

Pictures taking when I was in the boat . Bot slowly naik ke atas.



Dan meluncur laju sekali swoooshhhhh air memercik terus naik kat muka ! HAHAHA.

Masa meluncur turun, he said 'tunduk ! nanti basah' 
Dah la kita baru first time naik, excited dia lain macam sikit, angkat je muka nak tengok apa jadi kat depan, haaa nak tengok sangat ambik hang, dari atas sampai ke bawah basah !

Sementara nak mendaki gunung yang kedua, boat tu macam amik angin je pusing pusing, dengan cuaca sejuknya, dengan kita ni dah lencun, rasa nak terjun terus turun dari bot. 
Rejang ni la queue yang paling lama sebab bot yang sediakan macam ada 6 ke 7 je. 1 turn ambil masa dalam 10 minit. Banyangkan berapa lama beratur. Tapi serius sangat berbaloi beratur walaupun tertidur kejap masa beratur. 


Haaaa yang ni sampai sekarang memang tak pernah naik. Menyeramkan sangat. Dah la Nisa macam gelabah sikit, naik roller coaster pun tahan nafas. 


Tetiba kabus tebal , angin yang tadi sepoi dah jadi kasar. Hujan meniik sikit-sikit. 




The First World Hotel makes the view glitter ! 
Tak tau kenapa kena letak pashmina atas bahu gaya pakai sari. Serius tak tahu. *angkat bahu*









Terasa kerdil berdiri di sebelah pokok Christmas yang tinggi lagi gemuk.






Tempat wajib amik gambar walaupun dah banyak gambar kat bus ni. 


Sekian berita dari London. :D


2 comments:

Azie Azman said...

dah lamaaaa sangat tak pergi genting.
untung laaa dapat tiket free :)

Mira Cikcit said...

untunglah dapat naik genting

/> />