Jan 1, 2013

Kenduri Kahwin Orang.

Hye ! Sepanjang cuti sem yang tak berapa lama last week, nisa sempat pergi kenduri membe punya membe.
Itu pun dah habis bosan, tanya abah umi semua takde plan, semua merancang nak honeymoon dalam rumah sambil tengok siaran ulangan astro. 

Lepastu mula la pikir nak pakai baju apa. Bukak je almari, yang tinggal baju zaman dulu kala. Yang dah berzaman tak diusik, Baju yang baru semua dekat Arau. Disebabkan bukan  kita yang nak khawin, kita pun main bedal jela baju 2 tahun lepas.



Baju 2 tahun lepas dengan tudung 2 minggu lepas. HAHA.

Haaa nampak tak kan zip tak tutup kat pinggang tu, Nisa pergi buang sampah dengan tak perasan zip tu terbukak ! Pastu pakcik ni tegur, 'dik, tu zip tak tutup ! woiii malu tak payah cerita la macam mana. Rasa nak sorok muka dalam beg plastik sampah.




Tema pink purple, tetiba kita terikut tema. Majlis dalam area swimming pool. Sejuk je mata memandang air kolam walaupun cahaya matahari panas terik. 


Lepastu boleh pulak terjumpa sepupu dekat situ ! Terkejut al-beruk sebab nisa kan takde kene mengena dengan pengantin tu, tetiba boleh jumpa sepupu dekat wedding strangers.


Gambar 2 tahun lepas pakai baju kurung ni. 

Yang ni pun 2 tahun lepas, mine is red, angoh is blue. 


Tetiba rindu nak balik kampung nak beraya, masa ni zaman tak rancak sangat bergambar. Gambar raya pun ada sepuluh dua puluh keping je nak dibanding dengan sekarang sampai seribu duaribu keping.

Buat masa ni datang kenduri orang je, nanti tunggu kenduri kita pulak ! HAHAHAHA.

1 comment:

Mohd Lokman Bin Ramli said...

harap suatu hari nanti dapat pergi ke sini jugak

/> />