Sep 18, 2011

kami pelancong asing ! beraya kat putrajaya you ! boleh geng ngan bangla.

masa raya kedua semua orang tengah sibuk beraya ke sane sini, makan ketupat rendang, berkejar kutip duit raya, kitorang 1 family duduk je kat rumah tengok siaran ulangan spongebob.

al maklum abah pun baru lepas kuar hospital. mane nak boleh drive balik kampung sampai ke kelantan tuh. dia mane harapkan anak die ni bawak.  sebab terer sangat.

beraya kat kl jela kitorang. ditemani rumah-rumah jiran yang gelap gulitaa


raya pertama semua orang bertahan lagi. boleh la duk main-main masak-masak kat dapur. 
ketawa-ketawa.
kemas-kemas rumah.
makan buang, makan buang.


bila dah masuk raya kedua:

bah, orang dah gile ni bah.
bah, orang nak mati kebosanan dah ni.
bah jom la kite kuar jalan-jalan.
abah, jom gi picnic !
abah, jom gi shopping, orang takde baju raye lagi !


abah pun tak larat nak dengar . abah pun ajak la kitorang kuar. 
punya la anak-anak die bersiap beriye-iye.

bila masuk kereta:

bah, nak gi mane ni..?
tak tau. akak nak g mane ?


sume macam dah, huhhhhh ????


 last-last duk pusing putrajaya.

punya lah ramai warga asing, bangla, pakistan dan sewaktu dengannya kat situ..
nak je jerit, korang takde kampung ke ha?!!
sekali dengan tande seru !!




semangat je bersiap. tak lawa-lawa pun. camtu jugak.

umi la ni duk pakse orang amik gambar kat bunga ni. orang bukan minah bunga tau !

mat bangla semua duk usha je ! geram betul..

pastu tetibe dorang pulak duk amik gamba kat bunga-bunga ni.

ceeeeh. hampeh.

fokus kat background tu !

acik kecik, mek ngoh

mata sembab terlebih tidoo. ZzZzZz




mek ngoh ngan umi.. 




mek ngoh lagi..  sibuk suh orang amik gamba die sampai ribu riban

saya anak sulong. 3 ke kanan sume adik-adik saya.
jangan tanya nape sume kurus-kurus.
umi bagi makan cukup.
tapi dorang tak nak makan.
sebab ngade-ngade.
keje nak makan fast food je.
menyampah.
:P



kesengalan.






i lap u abah !



akak, angohss, acikss, abeesss

trademark hari tu. peace gedik. sampai kene marah ngan umi. haha

menara condong 2020


menyampah pulak tengok gambo cenggini. -.-

hari pun dah senja....


kitorang pun gerak la balik.. dah penat amik gamba...



last but not least 



senyuman yang sangat ikhlas :)

6 comments:

Syuti Moimoi said...

eh kite pon kurus tapi bukan salah mak ayah jugak. kurus means hebat, i know i know. hahaha i know me cool and hebat!

Azhafizah[フィザ] said...

ohh..kak long dan family beraya di putraraya..eh putrajaya

_NisaFuzi_ said...

@Syuti Moimoi

haha. takleh bla la syuti !!

_NisaFuzi_ said...

@Azhafizah[フィザ]

hehe tu je yang mampu..

Azie Azman said...

memang kosong je nampak putrajaya tu nisa..haha
eh..duduk putrajaya ke? nape tak cakapppp..

niesasukasuki said...

hapi family :)

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?685168d3e963a4bcd4c350e8272d8f19

/> />