Sep 17, 2011

saya malas belajar.

final dah makin dekat.. 
lagi 2 hari je nak start.. tapi tak tau la nape makin lame makin takde mood nak study. 
bukan makin semangat... 




bila nak study ade je benda kacau..
kalkulator hilang laaa.
perut meragam laaa.
perut menyanyi laaa.
perot mintak isi laa..
kebanyakan masalah dengan perot je. haish.






bila bosan sangat tahap gaban tak tau nak wat pe..
mesti wat miscall kat umi. heeeee




sembang-sembang ngan umi macam biase...topik yang same je. 




umi: akak bila balik..???
akak : 4hb ni la.. nape ?
umi : yeay yeay akak balik. yeay yeay.










bila call lagi...


umi : kak bile balik..??
akak : 4hb orang cakap.. tapi tak beli tiket lagi...
umi : lambatnya nak balik.... cepat  la balik.. takde orang nak jemor kain, lipat kain ni !!
akak : hahahahaha. malas la orang balik !!






habis topik balik kampung..






umi : bile stat pekse kak ?
akak : hari isnin ni..
umi : jawab elok-elok. bace soalan tu betol-betol. mu tu da la   TEBOLAH ! 
kalau tak dapat result elok , umi tak  bagi hadiah..
akak : eleeeeeh.. macam la selame ni penah dapat hadiah.... 
umi : erk ? alaaa umi masak mihun sup tu kira hadiah laaa..


pun booleh..




*TEBOLAH . bahase kelantan. dalam BI , careless :P








on call lagi...


umi : nak cakap ngan abah ke ?
akak : nak nak !










abah : assalamualaikum ! *cakap macam menjerit
akak : waalaikumsalam ! *jerit lagi kuat ! 
bah ! orang malas la belaja !! orang tak larat la. penat. *dengan muka innocent
abah : potpetpotpotpet
akak : lalalallalalalala 






kalau bercakap ngan dorang memang tak kan abis, dak takde topik sangat je cite banyak kali benda yang sama....


kadang-kadang sampai kena tanya :


umi : kak, umi penah cite tak pasal bla bla ??
akak : dah umi dah. 3 kali dahhh.


saboooo jelaaaa.




untuk kawan-kawan, selamat menghadapi debaran malam pertama  peperiksaan !





selamat berjaya kawan-kawan !!


2 comments:

Azhafizah[フィザ] said...

jangan malas study..gunekan study week dengan betul..cewahh..macam la dulu fiza rajin sangat..malas jugak!btw,gudluck ye nisa

_NisaFuzi_ said...

@Azhafizah[フィザ]

hehe. thanx kak fiza :)

/> />