Aug 18, 2011

PTPTN haram ??

sekarang dalam proses nak dapatkan bil ptptn yang lebih dikenali sebagai ptptpu..

punya berzaman nak tunggu dapatkan bil hutang tu, las-las dapat amount tak penuh.

dah 3 sem dapat PT..

1 sem RM2500

RM2500 kali 3 = RM7500.

jumlah hutang mesti lebih dari 7500 punya plus bunga, daun , pokok bagai....


tapi bila dah dapat bil tengok-tengok kat bil RM2500 je..

memang la seronok tak payah bayar banyak.


masalahnya...... siap cakap....


JUMLAH NI TAK MUKTAMAD. PIHAK PT BERHAK TUNTUK JUMLAH LAIN. 


apekah..????



untuk hari-hari seterusnya terpaksa la call PT hari-hari nak tanya pasal benda ni..

rasa macam nak  kene activkan no PT jadi no 8pax...

taknak la kang kemudian hari, nama kene blacklist, tak pun bunga semakin berbunga-bunga bila diamkan je..



malangnya lagi.. bila call tadi, operator kata RM2500 tu memang jumlah penuh...

orang macam terkejut laaaa..

siap cakap kat operator ' ha..?? siyes ke..??? ' 

HAHAHA..


tapi jujo la jugak pegi cakap duit PT  dah dapat 3 kali, untuk 3 sem... nape bil untuk 1 sem je...


pastu die kate minggu depan call lagi, die nak buat aduan..

ok bye..



bila letak tepon, terus macam kene rasuk hantu sebab rasa macam bodoh sangat pegi jujo bebeno...


kalau betul 2500 tu muktamad, untung la 5000 !!!


terus macam dah tak senang duduk, menyesal tak sudah-sudah..


tiba tiba...


asma : takpe la mu.. mu pikir je kalau tak bayar , halal ke duit yang mu dapat tu..???

org : ok fine. *dah lega*



2 comments:

Azie Azman said...

pt bagi diskaun kot tu ;)

_NisaFuzi_ said...

@Azie Azman


xde makno eh nak bagi diskaun !

/> />