Oct 25, 2011

Cuba Kimchi Uchiba Ramen !

time cuti-cuti ni naik taraf diri sendiri, jadi pengunjung setia pasaraya terdekat. dulu rajin pegi carefour. beli air cool blog yang boleh buat orang ketagih tu !

sebulan lebih cuti kalau asyik pegi careffour sampai dah boleh kira berapa luas carefour tu, sekarang dah beralih arah pergi jusco. sebab ada game.

ketagih pulak dengan game drum tu. 

makanan wajib pergi jusco tu, kfc, mcd, pizza. bosan kan ? semua tempat boleh dapat. punya la bertekad nak beralih arah, cuba benda baru.
lepas tawaf 10 kali , baru decide nak makan kat uchiba ramen. betul ke tah eje macam ni.


punya la tekun menelaah menu, tertarik dengan 1 menu ni.  KIMCHI !  peminat korea comfirm tau bila sebut kimchi..
 nampak sedap gila kan tengok Jun Pyo makan kimchi....



terus excited nak order kimchi. RM6 kalau termasuk 5% government tak & 10 %
 service charge RM6.35 !


ni rupa kimchi kat Uchiba Ramen tu...


sila tenung dalam-dalam.
Kimchi ni kobis campur dengan salad je pun. kuah tu yang unik.
siyes sedap. untuk orang yang suka pedas comfirm suka. pedas dia lain macam. bukan pedas cili padi mahupun cili kering.
siap boleh hirup kuah sebab terlampau sedap ! plus, tak nak bazirkan RM 6.35




air kat situ biasa je, ada soft drink, jus bagai.. tak nak pelik-pelik sangat order jela air limau ni. memang nampak biasa. tapi kalau buat sendiri tak dapat rasa dia macam air kat situ. 




jangan tanya ni apa. memang lupa nama dia ape. 

yang ni set ayam. banyak jugak pilihan kat situ, salmon , daging.  

hari tu pun pergi berdua dengan siti asma' punya gelojoh beli 2 set. tapi tak habis pun. sayang kan. banyak ok nasi dia. 

sayur & salad dia rasa macam biasa je. macam goreng orang kampung. tang ayam je rasa lain sikit. nasi pun ada tambahan biji-biji hitam tu dengan sayur ape tah warna hitam. yang sebunjut kat tengah tu jeruk asma' cakap. tak berminat pulak nak rasa .



hari-hari seterusnya pergi Uchiba Ramen tu bila kimchi sahaja. tapi kat situ panggil Kimuchi.
 kalau take away lagi banyak kuah dia !  lagi berbaloi take away la. 


sekian :) * tulis entry sambil kecur air liur.

8 comments:

geget_otakk said...

bila nk belanja orang pulak? :(

_NisaFuzi_ said...

@geget_otakk

mu datang la sini ! org blanje. hehe

Azhafizah[フィザ] said...

macam sedap je..waa..lame tak makan ramen..adesh.terliur suda -_-'

bella hamzah said...

sedap x?teringin nak try.. tapi takut tak suka...

Azie Azman said...

nisa..bawak azie pulak pegi situu!!!
dah lama teringin nk mkn mknn korea..
please please please!!

btw jusco mane ni ;)

_NisaFuzi_ said...

@Azhafizah[フィザ]
hehe lap cepat air liur tu..

_NisaFuzi_ said...

@bella hamzah

sangat sedap ! try la ! hehe

_NisaFuzi_ said...

@Azie Azman

hehe datang la, nisa pegi jusco balakong je.
tau tak famous.

/> />