Aug 13, 2012

The New SnowWorld, Genting Highlands

Hye ! 
Di highlightkan di sini, NEW snow world. Buat insan yang tak mampu nak menjelajah luar negara nak merasa salji, kat Malaysia pun ada salji dengan suhu -6°C ! Seriously.


Ada apa dengan Snow World baru ni ?

6 words.

Fantasi keajaiban dan kayangan di puncak !




ATTRACTION SPOTS :

1) The Winter Downtown + World Heritage Concept  


Romantik, berlatarkan bangunan ala-ala Inggeris. Disimbah dengan cahaya lampu.Menggambarkan konsep pusat bandar musim sejuk.





2) LED Light Animation Scheme

Perubahan Snow World siang ke malam.




3) Lookout Point


Perhatikan gambar sedalam-dalamnya. Pemandangan yang sangat woww. Naik tangga untuk ke Istana yang menghadap pemandangan bandar.





4) Warm House

Rumah istirehat  setelah penat meneroka Snow World boleh lah berhenti di Warm House.




5) Ice Sculpture + Play Slide + Cresta Run Slide + Snowball Time


The most exciting area ! Anda boleh bergolek-golek, bermain salji, bermain gelongsor salji, dan yang paling membahagikan, perang salji ! tu pun kalau baling asyik kena la bukan asyik TERkena.



Dah dapat feel sekarang ? 

So, where is this awesome place located ? 
-Level T2A, First World Plaza, Genting Highlands



Harga tiket : 

Termasuk jaket, boots and gloves .


Category
Normal (RM)
Genting Rewards Card (RM)
Adult
25.00
23.00
Child / Senior Citizen
23.00
21.00

It's really worth it. Please put it on your travel list !



Website : www.rwgenting.com

6 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

nak pegi la lepas raya nih...

Mira Cikcit said...

uuuuuuuu... makcik pun buat jugak entry ni.. Miss you Nisa!

Outbound di Malang said...

nice post :)
ditunggu kunjungan baliknya yaah ,

Azie Azman said...

okay noted! haha.
bestnya kalau dapat pergi ni nisa :D

_NisaFuzi_ said...

mira : dah takde benda nak update sgt. haha

Abd Salam Mohamad said...

Mcm baju sejuk tu memang kne sewa kt situ ke? Berapa er utk jam yg ditetapkn..

/> />