Mar 31, 2011

uitm arau bagi balik . uitm kamu ada ?

yeah. sape jeles sila ketok dahi !! akhirnya perlis betul-betul banjir. untuk mengelakkan kami student uitm arau tersekat dan terseksa dalam u tu, kami dibenarkan balik ! curi 4 hari !!
balik je class dengar announcement.....

'kepada penghuni dahlia 1, anda dinasihatkan supaya pulang ke kampung halaman sehingga masalah banjir selesai '


memang excited gila dengar, trus pack barang laju-laju !


sebelum nak samapi rumah memang banyak gila dugaan. menitik jugak la air mata sebelum nak sampai rumah...


1. uitm sediakan bas. tapi 3 je. student ribu riban. sume balik sekali. memang tak la nak menyumbat dalam bas tu. bas tu pun terus hantar g alor star. kat kangar air dah naik. bayangkan la orang sume berebut nak naik bas tu. sampai senget bas tu tau tak ! dorang sanggup berhimpit sampai muka dah melekat kat cermin bas, tapi still tak nak turun.


2. bas penuh, second trip pulak lambat. terpaksa cari teksi. call-call teksi semua tak leh nak datang. semua sangkut banjir kat kangar. memang teksi yang tinggal sangatlah ciput. 2 jam jugak tunggu kat luar pagar tu. tapi siyes masa ni sedih gila. semua duk bertenggek tepi jalan. tak tau tunggu sape. tak tau nak panggil sape lagi. 2 jam ! bayangkan 2 jam !
akhirnya dapat jugak teksi, tapi memang cekik darah gila bab !! dari arau gi alor star 6o hengget !! malas nak pikir panjang, naik jela. janji sampai kl malam tu jugak..


3. dapat bas pulak bas tambahan pe tah. tapi memang kelajuan die tahap cucu kura-kura. kalau naik bukit lagi la lambat gila macam berat gila muatan nak bawak. tapi yang seronok, 1 bas tu semua budak uitm ! meriah jugak la..


gambar banjir 











gamba sume dari blog fara :) beliau mangsa banjir jugak !



sekian cerita banjir. terima kasih kerana bagi kami balik. class semua cancel. assignment pun tak payah hantar. !!
UITM DI HATIKU ! :p

7 comments:

terataiflowerz said...

ok mmg jeles...uitm melaka xbg cuti banjir pun...sbb kat sini panas terik...korg xkene ganti kelas ke?

.:: yUki a.k.a f@Ra ::. said...

peh..gile ckek darah teksi!!!


klo ak..dah x sanggup dah nk blk...

kt cni pon..unimap kasi cuti ...hehehhee

_NisaFuzi_ said...

fara :
terpaksa balik. lagi x snggup duk situ masa bnjir. seksa gl oh.

_NisaFuzi_ said...

teratai : hee. sile lah jeles lg sebab xde class gnti. hehe

akma daty said...

untung lahh !~
hahaha.
lagi untung takde kelas ganti. -.-"

bam said...

ko kn ade aku time 2....nk riso ape....haha

azreen arbain said...

best... nk masuk uitm ko ar...
hak3...

/> />